MATPAKKA

Det finnes mange spennende tips til alternative matpakker. Bytt ut den kjedelige brødskiven med svett gulost med litt pasta, smoothie og oppskjært frukt/grønt. Noen pølsebiter, rullet gulost og rester fra middagen.

Våre gul-blåe naboer rister bare oppgitt over all denne brødmaten vi nordmenn spiser. Der serveres det varm lunsj i alle barnehager og skoler.

Så i et ledd for å gjøre matpakken litt mer spennende har jeg unngått å ta med brødskiver hver dag. Barna får ett måltid om dagen av bhg og oftest består det av brødmat.

I dag fikk jeg beskjed om at sønnen min må ha med brødskive i matpakken.

Hvorfor?

Argument 1 var at han liker det.
Argument 2 var at det var vanskelig å forklare de andre barna at min sønn kunne spise smoothie, yoghurt, frukt og grønt mens de måtte spise brødskiver.

Så mye for å være kreativ...

Ettersom poden ble påtvunget to brødskiver i stedet for min kreative matpakke til frokost i dag, så kan vi sitte her og spise druer, rosiner og noen smuler av bokstavkjekser. For her er det takhøyde for å spise noe annet enn brødskiver.

Hrmf....

Anniken

9 kommentarer

21.05.2014 kl.18:51

Ha, ha, dette har jeg fått pepper for i 30 år av foreldre og barnehagen. Jeg har gitt blaffen i alles meninger . Det er mine barn og jeg bestemmer hva de skal spise. Kompisene til Håvard lurte på når jeg sto opp som lagde så bra matpakker. Resultatet av den jobben i 30 år er 3 barn med en kritisk sans for hva de putter i seg og masse glede av både å lage og spise mat. Stå på :)))

Mette

21.05.2014 kl.18:53

Hilsen Mette

Anniken

21.05.2014 kl.18:56

Godt å høre Mette. Og er det noen som har greie på mat så er det deg!

Malin

21.05.2014 kl.20:48

Jeg jobber i barnehage(1-2 år). Der har de med seg alt mulig rart. Idag hadde et barn bær med vaniljesaus i matboksen til frokost. Barna får lunsj i bhg så det var jo planlagt til frokost

jervveien16

21.05.2014 kl.20:57

Malin: vaniljesaus er ikke greit i mine øyne. Det skal være sunt og ha god næring. Barna må ha et kosthold som gir energi. Det er lange og travle dager i barnehagen. Bær er godt og sunt. Mye vitaminer som er er godt supplement til den vanlige maten.

Anniken

Malin

22.05.2014 kl.08:17

Jeg synes heller ikke vaniljesaus et greit, eller ville spist det selv til frokost. Jeg ville bare vise at der hvos jeg jobber har barna med alt mulig forskjellig av mat

Vibeke

22.05.2014 kl.23:20

Fasinerende.... Den tror jeg ikke jeg hadde gitt meg på, gitt! Dere skal vel ikke straffes for at andre foreldre er lite kreative når de fikser matpakker!! Barnehagen burde jo heller utfordre de andre foreldrene!

Hege

25.05.2014 kl.22:45

Det der går da virkelig ikke an å finne seg i! Selv er jeg ikke glad i brødmat og spiser det ikke til lunsj. Hvem har myndighet til å bestemme at barna MÅ ha brødskive i matboksen!?

Madelen

06.06.2014 kl.15:01

Pølser og bokstavkjeks er da ikke noe bedre enn bær med vaniljesaus? du får ikke energi for en hel dag av frukt, grønt og en yoghurt. Det barnehagen prøver å si er nok at man må ha med mat som gir engergi for hele dagen og det er ikke nok med frukt og et par pølsebiter.. dette bør iallefall komme ved siden av den "vanlige maten".

jervveien16

08.06.2014 kl.18:40

Madelen: Nei, det hørtes skralt ut for en dagsrasjon... Vi sender med fullkorns smoothie, yoghurt og andre melkeprodukter i tillegg. Utover det får de et brødmåltid eller varm mat hver dag i barnehagen. Måltidet som serveres kl 15 ser vi på som et lite mellom måltid ettersom middagen serveres rett over kl 16 hos oss.

Anniken

Skriv en ny kommentar

hits